Bagar-VM - Europain, reseskildring

Det var ett glatt och förväntansfullt gäng som lämnade Kastrup på söndag EM. Målet var Paris och Europain där Bagarlandslaget skulle tävla i VM. Efter lite flygförseningar och trafikköer (vilket är rätt vanligt i Paris tydligen) så checkade vi äntligen in på hotell Concorde Opera. De som flög från Göteborg och Stockholm fanns redan på plats. Eftersom vi var lite sena begav vi oss direkt till det franska brasseriet Le Cardinal. Självklart blev det råbiff som fick avnjutas.

På måndagsmorgonen stod det bussar och väntade för att ta oss ut till mässan. Där var Bagarlandslaget i full gång med att tävla. Det var ett stort gäng svenska supportrar i gula tröjor och Sverigeflaggor som stod och hejade på vårt landslag. Spänningen var stor och allt såg bra ut tills de hade otur och skådebrödet rasade ihop något. De fick reparera skadan så gott det gick och slutresultatet blev ändå bra. 12.50 kunde de äntligen pusta ut då tävlingstiden var ute. Förutom en spännande tävling hade mässan mycket annat att bjuda på. Där fanns allt från surdegstankar till chokladkonstverk. En mycket god inspirationskälla och fransmännen älskar verkligen sina Macarons då man kunde se dem i nästan varenda monter. Måndagskvällens middag var gemensam på Buddah Bar. En välkänd restaurang där asiatiskt stod på menyn.

På tisdagen var det fritt schema. Många kunder passade på att gå på ”Choklad shopping och Trendvandring” med Tony Olsson från KåKå. En del kände att de ville se mer av mässan och några passade på att se lite sightseeing. Vi hade lite otur med vädret då våren tycktes ha tagit en liten paus men med en så vacker stad som Paris gjorde det inte så mycket.

Onsdagen var hemresedag men först begav vi oss ut till mässan för att se på prisutdelningen. Det var mycket spännande att se hur det gått för vårt svenska landslag. Ryktet hade gått att Japan hade gjort ett fantastiskt skådebröd så de var segertippade. Mycket riktigt så vann Japan, USA kom 2:a och Taiwan 3:a. Sverige kom FYRA denna placering gjorde dem även till bästa laget i Europa!

Otroligt roligt och stort grattis! Strålande insats!

På onsdag EM landande det ett gäng glada, nöjda och trötta kunder och leverantörer som förhoppningsvis var fullproppade med nya idéer och inspiration.

 

Anna Kihlén

Sales Controller  

Nord Mills/Lantmännen Cerealia AB