Höjdarbakning med insamling till jordbävningsdrabbade i Nepal

Helen " Grandma" Roslund, en eldsjäl från Fagerlund i Västerbotten, har efter jordbävningen i Nepal i maj 2015 känt att hon vill göra något för alla de barn som drabbats på olika sätt. Hon startade därför projektet ” Grandmas high altitude baking for our grandchildren in Nepal” med temat Kanelbullen. Målet är att om fem år, när Helen fyller 60 år, baka på Everest Basecamp och samtidigt göra en insats för Nepal. 

Helen arbetar för tillfället i bageriet på Kebnekaise fjällstation. Planen är bland annat att få huvudarrangörer för olika tävlingsarrangemang som t.ex. Fjällräven Classic, där 2 500 vandrare går mellan Nikkaluokta via Kebnekaise och Kungsleden till Abisko, att beställa bullar till deltagarna. Klätterförbundet har redan köpt 20 st. bullar för 1000 kr där pengarna gått till stödföreningen Tuki Nepal. Helen har också fått bakhjälp av de kända äventyrarna Fredrik Sträng och Nicklas Lautakoski och när Ola Skinnarmos expedition tog sig upp på Kebnekaises syd topp så var det med kanelbullar i bagaget. På bloggen Grandma.bloggo.nu kan vi läsa om genomförda arrangemang och idéer för framtiden. Goda idéer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helen med Nicklas Lautakoski , Fredrik Sträng och Ola Skinnarmo

Den 18 oktober åker Helen till Nepal för att vandra, se och lära i det område som projektet stödjer. Hon ska också på plats träffa människor från den Svenska föreningen Tuki Nepal och den Nepalesiska motsvarigheten. Vi på Lantmännen Cerealia sponsrar Helen med mjöl från Nord Mills på hela resan mot Base Camp. Vi följer henne med spänning och önskar henne lycka till med allt!