Bakeit

Så här fungerar receptsystemet Bakeit

Bakeit är ett receptsystem som utvecklats av Nord Mills tillsammans med KåKå. På Bakeit får du på ett enkelt sätt tillgång till hundratals bageri- och konditorirecept. I recepten finns ingredienser och information om degbearbetning och avbakning. Innehållsdeklaration och näringsvärden ingår i alla recept. Det går att göra näringsberäkningar och kalkyler. Du kan också lägga in egna recept som ingen annan kan se eller dela egna recept inom och mellan företag. Din logotype kan pryda dina företagsrecept.

Bakeit

Bakeit är utvecklat för Explorer 6.0 eller nyare. Även om det kan fungera i andra webbläsare är viss funktionallitet begränsad. Om du har Service Pack 2 installerad måste du tillåta att pop-up menyer visas från webbplatsen.

Exempel på praktisk användning av Bakeit

Dina recept kan göras om till grundrecept. Om du till exempel har ett speciellt recept på tårtbotten kan detta läggas in som ingrediens i alla dina tårtor. Grundreceptet kan du sedan använda i flera andra recept.

Alla recept, kalkyler och deklarationer kan sparas i filformatet pdf. Pdf-filen kan skrivas ut, sparas eller skickas vidare genom e-post. 

På deklarationen visas andelen fullkorn både som QUID och som andel av torrvikten.
I kalkyldelen kan bland annat arbets-, process- och förpackningskostnader läggas in. 

Via den egna företagsprofilen kan du skapa egna kategorier, så att du lättare kan hålla ordning på dina recept.


Gå vidare till Bakeit.


Frågor om Bakeit besvaras av Rick Carlberg +46 10 556 30 08.