BageriSkolan

Utbildningsprogram

Låt dig inspireras!

BageriSkolan är öppen för alla som köper 80 procent eller mer av sin årsförbrukning av mjöl från Nord Mills. Om du köper bulk eller säckar via grossist spelar ingen roll. Deltagarantalet per utbildning minst fyra personer. Om du har några frågor eller vill göra en intresseanmälan är du välkommen att kontakta kundservice 020-91 00 92.

 

Våra utbildningar

 

• Trågarutbildning

Lär dig mer om trågningens och bakningens tekniska och kemiska förutsättningar så att du får nya möjligheter att förbättra kvaliteten på dina produkter. Vi går igenom fördelarna med receptutveckling, hur man bygger upp sitt recept och varför, hur recepten påverkas genom degbearbetning och degtemperatur, vad skillnaden är och hur anröring, mild skållning och skållning fungerar. Läs mer >>>

 

• Surdegs- och stenugnsbakning, steg 1

Vilka fördelar är det med surdeg, hur fungerar processen och hur påverkar det smaken? Du får möjlighet att utveckla nya recept, sätta olika surdegar samt baka direkt på hällen för att uppleva brödets skorpa. Läs mer >>>

 

• Surdegs- och stenugnsbakning, steg 2

En djupdykning i surdegens värld. Vi fördjupar oss i surdegsbakning och kring hur enkelt det kan vara att variera sitt sortiment av surdegsbröd. Läs mer >>>

 

• Mjölutbildning grundkurs

Vi visar den stora bredden i mjölsortimentet och ger teoretisk mjölkunskap för att kunna välja rätt mjöl till olika produkter och processer. Läs mer >>>

 

Hitta till oss i Malmö. Se karta här >>>