Surdegs- och stenugnsbakning, steg 1

Bakning med surdeg har gjorts i flera tusen år och först i slutet på 1800-talet fanns det tillgång till kommersiell bagerijäst. På denna kurs går vi igenom de viktigaste grunderna i att baka med surdeg; allt från hur du startar upp till hur du sköter om och bakar med surdeg. Kursen består främst av praktiska övningar i vårt bageri med tillhörande teori och förklaringar kring surdegens kemi. Vi arbetar tillsammans och kör degar för att riktigt lära känna våra surdegar och se hur bröden blir som bäst. Några bröd kör vi med endast surdeg som jäskraft och en omgång sätter vi i kyl över natten, för att visa smak och kvalitetsskillnader på kalljästa bröd. Vi kör direktdegar med mycket surdeg och sätter specialsurdegar med olika sorters mjöl i. På så sätt kan du lätt skapa unika och säljande bröd. 

 

Under utbildningen lär vi oss dofta, smaka och känna på surdegarna och vi jobbar även med raskdegar för att visa raskdegarnas positiva egenskaper. Det blir två dagar med många spännande recept, uppslagningar, snittningar och dekorationer som du kan ta med dig hem till ditt bageri.

 

Alla bröden bakas av i vår stenugn och vi lär oss vilka inställningar och tekniker som används vid bakning i stenugn. Vi går också igenom vilka redskap som är bäst att använda.

 

Vi lovar att du kommer att åka hem med en massa nya tips, idéer och goda råd! Självklart får alla kursdeltagare vår startsur med sig hem, så du kan sätta igång med surdegsbakningen.
Priset är 3900:- för utbildning, lunch x 2, samt gemensam kvällsaktivitet dag 1.
Minsta antal deltagare per kurstillfälle: 4 personer.

 

Om du har några frågor eller vill göra en intresseanmälan är du välkommen att kontakta Kundservice 020-91 00 92 eller din kontaktperson hos oss.