Surdegs- och stenugnsbakning, steg 2

I kursen surdeg- och stenugnsbakning, steg 2 fördjupar vi oss i surdegsbakning och hur enkelt det kan vara att variera sitt sortiment av surdegsbröd.


På teoriavsnitten går vi igenom metoder och resultat genom att använda olika surdegar och tekniker. Vi förklarar bland annat begrepp som autolys, ättiksyra, chef, mama, levain, vildjäst, poolish, vikning, mjölksyra och russinjäst.


Vi arbetar tillsammans i vårt provbageri. Vi går igenom degbearbetning med veka degar, långa liggtider och stötningar. Vi slår upp och skapar goda, dekorativa och moderna bröd. Vi talar ingående om avbakning och tekniken kring stenugnsbakning. Jäskraften hos surdegar kan skapas på olika sätt. Vi sätter olika fruktsurdegar för att illustrera detta. Givetvis kan alla deltagarna ta med sig sina favoritsurdegar hem.


Efter kursen ska du komma hem fylld av inspiration och med en mängd nya recept i bagaget. Och inte minst lusten till att experimentera med olika surdegar för att skapa innovationer på ditt bageri. 

Priset är 3900:- för utbildning, lunch x 2, samt gemensam kvällsaktivitet dag 1.
Minsta antal deltagare per kurstillfälle: 4 personer.

 

Om du har några frågor eller vill göra en intresseanmälan är du välkommen att kontakta Kundservice 020-91 00 92 eller din kontaktperson hos oss.