Trågarutbildning

Mjöl, vatten, salt och jäst, är det allt som behövs för att baka ett bra bröd? Det är många fler ingredienser som bidrar till ett lyckat bröd. Det behövs kraftfulla maskiner, jämna raskskåp, ugnar, avsvalning, högkvalitativa råvaror och noggrannhet i uppvägning, men framför allt behövs kunnig personal. En av de viktigaste rollerna i ett bageri, stort som litet, är trågarens. Trågaren är den person som kör alla degarna och ansvarar för att degarna kommer fungera vidare genom uppslagning, jäsning och avbakning. Blir inte degarna rätt eller bra körda, så kommer det inte att fungera längre fram i processen.

 

På trågarkursen går vi igenom alla de delar som gör att slutprodukten blir ett bra bröd. Vi går även igenom, såväl praktiskt som teoretiskt, vad som påverkar degen gällande temperaturer, tider och degbearbetning. De praktiska övningarna rör bland annat ingredienser och tillvägagångssätt som ger saftiga, smakrika och hållbara bröd.

 

Vi visar hur uppbyggnaden av ett recept kan gå till, med mjöl, gryn och andra ingredienser som behövs för att skapa ett bröd.  Under kursen pratar vi även mycket om traditionella skållningar, anrörningar och om blötläggning av flingor och grövre spannmålsprodukter.

 

Stor vikt läggs också vid felsökning gällande brödbakning, då vi diskuterar hur man känner igen brödfel som kan uppstå, för att sedan kunna förebygga att liknande problem uppstår igen.

Syftet med kursen är att ge kursdeltagaren en grundläggande förståelse för degkörning och för vad som påverkar hur ett bröd slutligen ser ut och smakar.

 

Priset är 3900:- för utbildning, lunch x 2, samt gemensam kvällsaktivitet dag 1.
Minsta antal deltagare per kurstillfälle: 4 personer.

 

Om du har några frågor eller vill göra en intresseanmälan är du välkommen att kontakta Kundservice 020-91 00 92 eller din kontaktperson hos oss.